Mistmachine voorkomt plofkraak

Jacco Janssen, supermarkteigenaar van twee Albert Heijn filialen in Boxmeer, was het na drie inbraken goed zat. In allebei zijn supermarkten werd een mistgenerator geplaatst om zo inbraken en plofkraken tegen te gaan. En met succes! Na het plaatsen van de mistmachine zijn de dieven twee jaar weggebleven. Daar kwam onlangs verandering in.  

De mistgeneratoren in de winkel hebben namelijk een plofkraak verijdeld. In 2015 was de sigarettencounter van de supermarkteigenaar ook al doelwit. Tot driemaal toe werd de supermarkt aangevallen. Jacco Janssen vertelt dat hij wel al eerder van mistgeneratoren had gehoord, maar het toen nog niet nodig vond om ook daadwerkelijk de investering te doen. Na twee inbraken was hij het echter zat en besloot hij ze alsnog aan te schaffen.

Poging tot plofkraak verijdeld door mistmachine

Na twee jaar ging het helaas toch weer mis. Janssen vertelt dat twee eigenwijze inbrekers toch hebben geprobeerd om een plofkraak te plegen. Zij moesten echter al snel onverrichter zaken afdruipen. Op onderstaande video ziet u hoe de twee inbrekers al snel met lege handen vertrekken.

De kracht van de mistmachine heeft er zelfs voor gezorgd dat de inbrekers de explosieven hebben achtergelaten. Deze waren volgens de politie zo zwaar dat ze ontzettend veel schade zouden aanrichten. Wanneer deze zouden ontploffen was met gemak de pui er afgekomen. Dan zou het weken hebben geduurd voordat de winkel weer open had gekund. Gelukkig heeft de supermarkteigenaar er met de installatie van de mistmachines voor gezorgd dat hem forse materiele en menselijke schade is voorkomen. Boven de winkel zijn namelijk een aantal appartementen gevestigd, die door de zwaarte van de explosieven ook makkelijk getroffen hadden kunnen worden. Gelukkig is de schade nu beperkt gebleven tot een kapotte ruit en een gekrenkt ego van de inbrekers.