Installatietips mistgenerator Cobra Piccolo en Cobra Medio

Wilt u van een goede nachtrust genieten, zonder dat u bang hoeft te zijn voor inbraken en overvallen? Dan is het installeren van een mistgenerator (Cobra Piccolo of Cobra Medio) een goede manier om uw nachtrust te bewaken. Mistgeneratoren zorgen er namelijk voor dat een inbreker of overvaller afgeremd wordt en binnen luttele seconden geen hand voor ogen meer ziet. Op deze pagina vindt u de installatietips mistgenerator Cobra Piccolo en Cobra Medio.

Cobrafog Europe B.V. werkt uitsluitend met gecertificeerde installateurs. Wij kunnen u hierdoor de garantie bieden dat de mistgenerator altijd goed aangesloten is en optimaal presteert. Wanneer een installateur niet Cobrafog gecertificeerd is, kan deze garantie nooit aangeboden worden.

Installatietips mistgeneratorInstallatietips mistgenerator

 1. De mistgenerator mag de vluchtwegen niet blokkeren. Monteer de mistgenerator zo dat hij niet in de weg staat.
 2. Test of het zicht bij trappen of gevaarlijke bewegende objecten niet beperkt wordt. De mist is zo dik dat u letterlijk geen hand voor ogen meer ziet. Een trap kan zo ineens een gevaarlijk obstakel worden.
 3. Kijk nooit direct in de spuitmond.
 4. Zorg dat u uitsluitend de Cobra mistvloeistof gebruikt en voeg hier geen stoffen aan toe. Wanneer u hier extra stoffen aan toevoegt kunnen wij de veiligheid van het product niet garanderen.
 5. Zorg dat u minimaal 1 meter van een mistgenerator in actie vandaan blijft.
 6. Blijf minstens 50cm uit de buurt van een mistgenerator die op scherp staat.
 7. Raak de spuitmond niet meteen na activatie aan. De spuitmond kan ontzettend heet worden en het aanraken kan brandwonden veroorzaken.
 8. Informeer de brandweer alvorens te testen. Dit voorkomt dat de brandweer onnodig uitrukt.
 9. Plaats de waarschuwingsstickers bij de ingang.
 10. Plaats een extra schakelaar om de mistgenerator te scheiden van het alarmsysteem voor service en testen.
 11. Zorg dat de miststraal niet op objecten of muren binnen 2meter van de mistgenerator gericht staat. De kracht van de mistuitstoot zorgt ervoor dat er een afstand van meer dan 10 meter wordt bereikt
 12. Door de mistuitstoot duur aan de hand van de mistduur tabel in te stellen, wordt overbemisting voorkomen. De mist zal dan droog aanvoelen en een geel residu achterlaten. Bij een zware overbemisting kan het residu in de ruimte neerslaan.
 13. De mistgenerator kan, bij wegvallen van de netspanning, door de opgeslagen warmte en de ingebouwde noodstroomaccu nog 2 uur een mistuitstoot geven.
 14. Monteer de mistgenerator bij voorkeur op minstens 2,5m hoogte om onbedoeld aanraken te voorkomen.
 15. Laat de mistgenerator maximaal 20 graden vooroverhangen.
 16. Verplaats de mistgenerator niet zolang deze nog opgewarmd is.
 17. De interne behuizing bevat de warmtewisselaar en mag niet geopend worden. Let op, de warmtewisselaar kan zeer heet worden.
 18. Activeer de mistgenerator pas als de hele installatie voltooid is.
 19. Plaats de vloeistof als laatste handeling.
 20. Na installatie moet het systeem getest worden.
 21. De eerste opwarming van de mistgenerator duurt ongeveer 1 uur (Cobra Piccolo) tot 2 uur (Cobra Medio).
 22. Voorkom dat objecten de mistuitstoot belemmeren.
 23. De buitenkant van de mistgenerator kan ongeveer 50 graden Celsius worden.
 24. De mistgenerator mag niet blootgesteld worden aan opspattend of druppelend water.
 25. Tot slot, het is belangrijk dat installateurs die mistgenerators installeren een cursus volgen bij de distributeur. Een dergelijke cursus duurt maximaal 1 dagdeel (ochtend of middag).