Risico op inbraak? Bekijk hier hoe vaak het bij u in de buurt gebeurt

Twijfels over de aanschaf van een mistmachine? Het risico op inbraak speelt waarschijnlijk een rol bij deze keuze. In dit blog leggen we uit hoe u dit risico kunt inschatten.

Wanneer er in Nederland in een woning of pand wordt ingebroken, of een poging tot inbraak wordt gedaan, dan wordt dit in de meeste gevallen gemeld bij de politie. Als de politie een melding over een inbraak (of inbraakpoging) ontvangt, wordt dit vermeld op een speciaal platform: Misdaad in Kaart.

Dit is een website van de politie, waarin per postcode (alleen de vier cijfers) het aantal inbraken te zien zijn. Hoe werkt het? Bij Misdaad in Kaart zie je de kaart van Nederland met allemaal stippen. Klikt u op een stip, dan krijgt u de datum te zien waarop de politie op de hoogte werd gebracht van een inbraak of inbraakpoging. Deze kaart geeft alle cijfers van de afgelopen drie maanden en wordt dus elke 24 uur geüpdatet.

Een situatie die wij als beveiligingsbedrijf vaak zien: mensen beveiligen hun woning of bedrijfspand pas als het kwaad al geschied is. Als er is ingebroken, bent u zich namelijk ontzettend bewust van het risico, maar ook de gevolgen (zowel financieel als emotioneel). Zoals het gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen. En dat geldt ook voor inbraken. Het is dan ook niet voor niets dat de politie deze cijfers openbaar maakt. Dit doet de politie, omdat zij bewustwording wilt creëren bij de burger. Ziet u dat er in de afgelopen drie maanden meerdere keren is ingebroken in uw wijk? Dan weet u dat het aan de orde van de dag is en zult u uw huis beter willen beveiligen.  

Goede beveiliging van uw pand begint natuurlijk bij een goed slot op de deur. Ook het sluiten van ramen als u niet aanwezig bent (of in de nacht) is belangrijk. Maar daar stopt het niet. U kunt zorgen voor goede verlichting buiten uw pand, bij voorkeur bij de voordeur natuurlijk. Een inbreker wil het liefst ongezien zijn gang gaan en verlichting draagt daar niet aan bij. Ook beveiligingscamera’s hebben een afschrikwekkende en daarmee preventieve werking. Een alarmsysteem en mistbeveiliging zorgen ervoor dat een inbreker zal vluchten als hij toch binnendringt.

Wij leveren complete en professionele beveiligingssystemen en geven advies bij verschillende situaties. Beveiliging is immers maatwerk. Neem contact op voor een beveiligingsadvies!