Mistgenerator zet supermarkt in Nijmegen vol rook

Een supermarkt in Nijmegen die is voorzien van een mistgenerator, stond eind augustus vol rook. Politie en brandweer kwamen er plaatse, omdat er werd gedacht aan een brand. Niet was minder waar; het was de mistgenerator die was geactiveerd waardoor het pand vol rook stond. M

Hoe is deze mistgenerator geactiveerd? De mistmachine is gekoppeld aan het alarmsysteem van de supermarkt. Wanneer het alarm afgaat, wordt ook de mistgenerator geactiveerd en spuit deze binnen enkele seconden de ruimte vol met dichte mist. Hierna heeft degene die in de ruimte staat nog maximaal dertig centimeter zicht.

Beeld: Jeffrey Slendebroek /Persbureau Heitink

Het was eind augustus echter vals alarm in deze supermarkt. De manager had het alarm namelijk al ingeschakeld, terwijl er nog een medewerker door het pand liep. Eén kleine beweging was genoeg om het alarm te activeren en ook de mistgenerator aan te zetten.

Deze supermarkt in Nijmegen was begin 2020 ook de plek waar drie inbrekers hun slag sloegen. De camerabeelden van de inbraak waren te zien in Opsporing Verzocht. Te zien was hoe drie mannen met een steen door de ruit naar binnen gingen en voor ongeveer acht duizend euro aan pakjes sigaretten het pand weer verlaten.

Het alarm ging die avond later af dan gebruikelijk, waardoor ook de mistgenerator pas later geactiveerd werd. Toen de werknemer eind augustus na sluitingstijd nog door de winkel liep, was het echter meteen raak.


Bent u benieuwd naar de werking van een mistgenerator voor uw bedrijfspand of woning? We adviseren graag en denken altijd met u mee. Neem contact met ons op of bekijk hier wat voor mistgeneratoren wij hebben.