Mistmachine voorkomt overval tankstation: met de hand geactiveerd

Dat mistmachines kunnen voorkomen dat criminelen er met de buit vandoor gaan, daar zijn wij natuurlijk van overtuigd. Maar als het in de praktijk er óók nog eens voor zorgt dat personeel in veiligheid wordt gebracht, is dat extra mooi om te zien. Dit gebeurde namelijk op 17 april 2020 bij een tankstation in Elburg, Gelderland.

Om zeven uur in de ochtend opent normaliter dit tankstation. Medewerker Henri is die ochtend voor zeven uur al aanwezig, als er gebeld wordt door een onbekend nummer en de persoon aan de andere kant van de lijn een vreemde vraag stelt. De medewerker denkt er niet zo veel van en gaat verder met zijn werkzaamheden. Plots duikt er vlak voor openingstijd een man met een mes op in de winkel. Hij eist geld en sleutels, maar de medewerker weigert hem dit te geven.

Handmatig activeert de medewerker een mistmachine die in de winkel van het tankstation hangt. “Met één druk op de knop”, zal de medewerker later aan De Stentor vertellen. Het BP-tankstation staat binnen enkele seconden vol met rook en dat laat de overvaller nog maar één keuze: vluchten.

Politie wordt gebeld en om kwart over zeven zijn zij ter plaatse. Er wordt een zoekactie gestart en door middel van Burgernet wordt een omschrijving van de man gedeeld met buurtbewoners.

De mistmachines van Bandit kunnen gekoppeld worden aan een (bestaand) alarmsysteem. Zo wordt de mistmachine geactiveerd wanneer het alarm afgaat. Maar er is een tweede optie: mistmachines kunnen namelijk ook gekoppeld worden aan een overvalknop. Dit was het geval bij dit tankstation in Elburg.

Ook interesse in een mistmachine voor de beveiliging van een bedrijfspand of winkel? Neem contact met ons op, we denken graag mee!