Mistmachine onderdeel van eisen verzekering supermarktbranche

Een mistmachine is in de supermarktbranche tegenwoordig een eis bij een speciale SupermarktPolis van ABN Amro. De bank heeft deze verzekering speciaal voor supermarkten ontworpen. De polis hanteert drie varianten en de premie loopt stapsgewijs op naar rato van de consumentenomzet per week.

Een mistmachine is onderdeel van de eisen bij de beveiliging van de supermarkt. Dat klinkt in eerste instantie als een investering, maar uiteindelijk kan het je juist geld opleveren. Dit heeft namelijk te maken met de consumentenomzet.

We nemen variant 1 van de SupermarktPolis van ABN Amro als voorbeeld. Bij een consumentenomzet die kleiner dan €75.000 per week is, betaal je een premie van €110 per maand. Dit loopt op tot €620 per maand bij een omzet van méér dan €225.000 per week. En hier wordt het interessant. Andere verzekeringen laten de premie namelijk oplopen en hanteren géén maximum van €225.000. Heeft uw supermarkt een grotere consumentenomzet dan €225.000 per week? Dan is deze SupermarktPolis zéker interessant.

Waar komt de mistmachine dan in het spel? Bij de lijst met eisen. Zo moet je de juiste vergunningen hebben en heb je minstens twee blustoestellen nodig. Heb je een geldautomaat in de supermarkt, die na sluitingstijd niet geleegd en opengezet wordt? Dan dient deze beveiligd te zijn met een mistmachine.

Buiten een investering in de veiligheid van uw supermarkt, is de mistmachine dus ook een investering in uw verzekering. Meer weten over mistmachines? Bekijk deze video en neem contact met ons op!