Waarom preventieve beveiliging van uw woning belangrijk is

Bij Cobra Fog geloven we in de werking van de mistgenerator, omdat deze zowel preventief is, als effectief wanneer er dan toch wordt ingebroken. Dat niet iedereen mistgeneratoren in huis heeft hangen, begrijpen we. Maar dat Nederlanders gemiddeld genomen zó slecht beveiligd zijn tegen inbraak, is wel schrikbarend.

Allianz Direct, een online verzekeraar, publiceerde op 11 september namelijk een onderzoek over de beveiliging van een woning bij de gemiddelde Nederlander. Allianz Direct heeft meer dan duizend personen ondervraagd voor het onderzoek. Alle respondenten waren verzekerd door middel van een inboedelverzekering, een opstalverzekering en/of een aansprakelijkheidsverzekering.

Natuurlijk is het verstandig om te verzekeren tegen inbraak, diefstal en schade. Maar nog veel belangrijker is het om uw woning preventief te beveiligen en zo inbrekers buiten de deur te houden. Deze filosofie delen echter weinig Nederlanders met ons. Zo blijkt:

  • Maar 13% van de ondervraagden heeft hun huis beveiligd door middel van een elektronisch alarmsysteem
  • En maar liefst 38% van de mensen geeft aan wel eens ramen in hun woning open te laten staan

Waarom wij zo overtuigd zijn van preventieve beveiliging? Ten eerste kunnen inbrekers de nodige schade aan uw woning aanrichten. Het kost veel tijd en moeite om dit te herstellen en met uw verzekering te regelen. Daar komt nog bij kijken dat u zich wel kunt verzekeren tegen diefstal en de mogelijke schade die hierbij komt kijken, maar een verzekering brengt uw waardevolle spullen niet terug. En vooral bij spullen met een grote emotionele waarde is dit enorm vervelend.

Verzekeraar Allianz Direct benadrukt zelf ook nog in de publicatie van het onderzoek hoe belangrijk het is om uw woning preventief te beveiligen tegen inbrekers:

 “Ondanks het feit dat er landelijke campagnes worden gevoerd om inbraak te voorkomen, blijkt dat nog steeds veel Nederlanders deuren en ramen open laat staan. Dit verbaast ons; inbraakpreventie is juist enorm belangrijk. Als je goede beveiligingsmaatregelen neemt, is het makkelijker om bij de verzekeraar aan te tonen dat er, ondanks inbraakpreventie, bij je is ingebroken. Onze Inboedel- en Opstalverzekering verzekeren je een uitbetaling bij schade tijdens een poging tot inbraak, schade bij een inbraak of in het geval van gestolen spullen.”

De ondervraagden die aangeven wél een alarmsysteem te hebben, maken hier ook veel gebruik van. Maar liefst 88% schakelt het alarmsysteem in wanneer zij meerdere dagen achtereen weg zijn van huis. En ook 75% van de mensen schakelt het systeem in wanneer zij overdag weg zijn van huis.

Preventieve beveiliging voor uw woning door middel van camera’s, alarm en mistgenerator

Hoe kunt u uw woning optimaal preventief beveiligen? Camera beveiliging en een alarmsysteem schrikken inbrekers af. Ze zullen uw woning overslaan en zo voorkomt u dat er ingebroken wordt. Ook mistgeneratoren hebben een preventieve werking. En niet alleen dat: wordt er dan toch ingebroken? Dan staat de ruimte binnen luttele seconden vol met dichte mist en kan de inbreker niet anders dan maken dat hij wegkomt. Wat je niet ziet, kun je immers ook niet stelen.

Wilt u informatie over preventieve beveiliging of de werking van een mistgenerator? We denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact met ons op.